Home » Egyéb » Rövid összefoglaló a 2017-es év RDHSZ Versenysport eseményeiről

Rövid összefoglaló a 2017-es év RDHSZ Versenysport eseményeiről

  • Posted on: 2017-02-20
  • By:  
  • Categories: Egyéb 
  • Rövid összefoglaló a 2017-es év RDHSZ Versenysport eseményeiről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2RDHSZ017 február 15.-én a Versenysport Bizottság és a megjelent egyesületi versenyfelelősök megbeszélést tartottak. Erről a megbeszélésről rövid összefoglalót készítettünk, amelyet most szeretnénk veletek megosztani.
A bizottság feladatként kapta a versenysport fellendítését. Ezért minden megteszünk, hogy a versenyek a lehető legnagyobb résztvevői létszámmal kerüljenek megrendezésre, szakágtól függetlenül.
Első lépésben létre fogunk hozni egy adatbázist az egyesületek versenyzőiről. Ebben kérjük a szövetséghez tartozó egyesületek segítségét. A kitöltendő táblázatot a versenyfelelősök számára hamarosan kiküldjük és várjuk vissza március 31-ig. (mellékelve megtalálható!)

  • Ebben az adatbázisban kérjük megjelölni az idei évben az országos bajnokságon induló személyeket is. Terveink szerint, az új rendszer keretében őket is szeretnénk támogatni.
  • Ugyancsak ebben az adatbázisban kérjük szerepeltetni a már országos bajnokságon bajnoki címet elért versenyzőket. Ezzel az lenne a célunk, hogy az utókor számára készüljön egy dicsőség lista.

Az 2017. évi versenyekről

Minden RDHSZ szervezésű verseny a szövetség tagjainak ingyenes (kivétel a nyílt pergető kupa, valamint a RSD Carp Cup, részletek a versenykiírásban!).

Fontos kihangsúlyozni!

Nincs nevezési költség.

Minden versenyző reggelit és meleg ebédet kap.

Az ifjúsági versenyzők (U15) külön támogatásokat kapnak (etetőanyag, csali, felszerelés).

Területi jeggyel nem rendelkező horgászok nulla forintos napijegyet kapnak, tehát nem kell a verseny napjára napijegyet váltani.

A verseny díjazása kupák, érmek és oklevelek.

Minden ifjúsági versenyző (U15) emlékérmet kap.

A versenyek győztesei (egyéni és csapat) a következő évben egy éves RDHSZ területi jegyet kapnak eredményük elismeréseként.

RDHSZ versenyek időrendi sorrendben:

Május 13.-án, szombaton rendezünk egy – újdonságnak számító –  gyerekhorgász versenyt, ahol lehet akár az apa-gyerek, nagyszülő-unoka kategóriában is indulni. Helyszíne a Dömsödi-övcsatorna. Az utánpótlás nevelés jegyében minden gyerek versenyző ajándék felszerelést kap.  Ebben a kategóriába maximum azok nevezhetnek, akik idén töltik a 14. életévüket (tehát a 14 évesnél fiatalabb versenyzőket várjuk elsősorban!).

Május 14.-én vasárnap kerül megrendezésre az RDHSZ szövetségi csapatverseny (úszós), ahol terveink szerint 6 fős egyesületi csapatok nevezését várjuk. Amennyiben valamelyik egyesületnél nincs meg a tervezett létszám, akkor kérhet kölcsön más egyesületből is versenyzőt. Női versenyző hiánya sem jelent majd akadályt a csapat indításában. A koordinációban fontos szerepe lesz a megfelelően kitöltött versenyzői adatbázisnak, amely alapján határozzuk meg a kategóriákat is.
A verseny az érvényes RDHSZ finomszerelékes szabályzat alapján kerül megrendezésre szintén a Dömsödi-övcsatornán.

Május 21.-én vasárnap kerül megrendezésre a RDHSZ finomszerelékes (úszós) egyéni bajnoksága, ahol minden szövetséghez tartozói horgász nevezését szeretettel várjuk.  A verseny az érvényes RDHSZ finomszerelékes szabályzat alapján kerül megrendezésre a Dömsödi- övcsatornán. A bajnokság első 8 tagja (+2 fő) alkotja majd az idei OHCSB-n szereplő, RDHSZ színeit képviselő válogatott keretet. A versenyre több kategóriában lehet nevezni: női, felnőtt, U15-20-25, veterán. Minden kategóriában bajnokot hirdetünk.

Július 2.-án vasárnap rendezzük a RDHSZ Egyesületi csapatversenyt. 4 fővel – 2 úszós és 2 fő feeder horgásszal – lehet nevezni. Ez egy baráti verseny, ahol szintén szinte semmi költsége nincs a horgásznak. Helyszíne a csepeli csőhídi versenypálya lesz.

Július 23.-án vasárnap kerül megrendezésre a 3 fős feeder csapatversenyünk, melynek részleteivel – pl.: a lehetséges helyszínnel  – később adunk majd tájékoztatást.

Augusztus 27.-én ill szeptember 10.-én pergető versenyeket rendezünk. Ezeknek a versenyek a kiírásait hamarosan közzé tesszük. Ezek páros csónakos versenyek, az RDHSZ oldalán feltüntetett szabályok alapján kerülnek megrendezésre.

Szeptember 17.-én kerül megrendezésre a RDHSZ feeder egyéni bajnokság, melynek részleteivel – pl.: a lehetséges helyszínnel  – később adunk majd tájékoztatást.

Idén szeptemberben, 5. alkalommal rendezzük meg az RSD CARP CUP bojlis versenye makádi Ezüstparton. Ennek a versenyek a részletei már elérhetőek a RDHSZ VERSENYSPORT FACEBOOK oldalán.

Minden versenykiírást kiküldünk a kapcsolat tartó e-mail címekre, valamint minden hivatalos információ felkerül a RDHSZ VERSENYSPORT SZAKÁG facebook oldalára is.

Az egyesületi vezetőket kérjük, hogy támogassák a versenyzőket akár az egyéni akár a csapatversenyeken való indulásban. Ez nem nagy költség az egyesületre nézve, hiszen az RDHSZ próbál minden költséget átvállalni. Kérnénk szépen az egyesület vezetőket illetve versenyfelelősöket, hogy a megbeszélésen elhangzott, március 31-i határidőig küldjenek  visszajelzést, hogy mely versenyen tudnak majd  versenyzőt illetve csapatot indítani.

A versenybizottság minden koordinációs segítséget megad az esetleges versenyzői pótláshoz, kiegészítéshez. Fontos számunkra a támogatás hiszen a célunk az hogy minél több versenyzőnek biztosítsunk lehetőséget a szövetség versenyein való induláshoz.

Minden versenyzőt, a versenyhorgászat iránt érdeklődőt valamint az egyesületek tisztségviselőit örömmel és szívesen látunk a rendezvényeken!

Eredményes horgászévet kívánunk Mindenkinek!

A versenyekre jelentkezni Dudás János versenyfelelős sporttársunknál lehet e-mailben, vagy a +36309643154 -es telefonszámon.